Go Back

Mesne kroglice z jabolkom in svedri z dušenim kitajskim zeljem

* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * mesno - govedina * z jajci
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • za približno 15 kroglic
  • MLETA GOVEDINA 500 g
  • JABOLKA olupljena in naribana, 200 g
  • DROBTINE 2-3 jušne žlice
  • JAJCE 1 kos
  • KUMINA ščep
  • MAJARON ščep
  • REPIČNO OLJE 2 jušni žlici
  • ---
  • KITAJSKO ZELJE 1/2 srednje velike glave
  • ČEBULA 1 manjša
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
  • RIŽEVO MLEKO ali RIŽEVA SMETANA 3 jušne žlice
  • DROBNJAK nekaj vejic
  • RJAVI SLADKOR 1/2 čajne žličke
  • POLNOZRNATE TESTENINE SVEDRI 200 g

Instructions
 

  • Mleto meso zmešamo z jajcem, dodamo naribano jabolčno kašo in kumino ter majaron.
  • Postopoma dodajamo drobtine ter dobro premešamo.
  • Pustimo v hladilniku pol ure, da se drobtine dobro napijejo.
  • Med tem nasekljamo čebulo in jo na malo vode (dodamo za prst vode v posodo, ravno da prekrije dno) podušimo; ko skoraj vsa voda izpari, dodamo narezano zelje, sladkor in mezgo. Premešamo, dodamo riževo mleko ali smetano in pokrijemo. Pustimo, da se duši na majhnem ognju.
  • Iz ohlajene mase oblikujemo enako velike kroglice ter jih popečemo na segretem olju, da so enakomerno zlato rjave z vseh strani.
  • V posodi posebej skuhamo testenine in jih primešamo zelju; pustimo 5 minut, da se okusi lepo prepojijo.
  • Okrasimo s svežim drobnjakom.

Notes

* Če pripravljate kroglice otrokom, mlajšim od 12 mesecev, uporabite namesto celega jajca samo rumenjak. Lahko pa jajce tudi izpustite; v tem primeru dodajte malce več drobtin ali žlico moke.