V multipraktik ali sekljalnik damo kruh, narezan na koščke in ga prelijemo z mlekom. Počakamo nekaj časa, da se kruh napije.
Dodamo začimbe, stisnemo strok česna, sušene paradižnike in vse zmeljemo v enotno maso.
Dodamo na kose narezano papriko, bučko, solimo. Ponovno zmiksamo.
Nazadnje dodamo še meso in jajce ter ponovno zmiksamo.
Maso predložimo v podolgovat pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, lahko pa sami oblikujemo podolgovato štruco, ki jo damo na pekač, obložen s peki papirjem.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 50 minut.
Po tem času štruco na vrhu premažemo s paradižnikovo omako in pečemo še 10-15 minut.
Istočasno s štruco, v pečico damo še na kose narezan krompir, ki smo ga z rokami premešali skupaj z žlico olivnega olja.
Medtem v ponvi segrejemo sladkor, takoj ko se stopi in postane rjav, zlijemo v ponev pelate, jih na grobo pretlačimo in podušimo v 7-10 minutah na srednjem ognju, da se omaka zgosti. Ugasnemo.
V posodi segrejemo malo olivnega olja, na njem zarumenimo moko, premešamo in v posodo stresemo grah, premešamo, dodamo koper in zalijemo z 1 dcl vode. Pomešamo in na srednjem ognju dušimo 10 minut, da omaka rahlo zgosti, nato pa ugasnemo.