Kokosovo maščobo pustimo nekaj časa na sobni temperaturi, da se zmehča in jo nato zmiksamo s sladkorjem v enotno zmes.
Dodamo naribano lupinico in sodo, premešamo.
Prilijemo limonin sok in premešamo.
Dodamo še vse moke in zmiksamo v gladko testo, ki ga nekaj časa še mesimo, da ne neha lepit na stene, ostane pa rahlo lepljivo.
Pustimo počivati nekaj minut v hladilniku.
Nato od mase trgamo kroglice in jih kar s prsti potlačimo na pladenj, obložen s peki papirjem; med vsakim piškotkom pustimo 3-5 cm prostora, saj se med peko razširijo.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C dobrih 10 minut oz. dokler niso robovi zlatorjave barve.
Počakamo, da se ohladijo in nato zmešamo preliv: sladkor, limonin sok ter poljuben dodatek do gladke, bolj goste mase. Piškotke premažemo in posujemo z nasekljanimi pistacijami.