Go Back

Mediteranski limonini piškotki

* od 11. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients
  

  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA 80 g
  • NAVADNA MOKA 70 g
  • KOKOSOVA MOKA 30 g
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 90 g
  • RJAVI SLADKOR 70 g
  • SODA 1 zvrhana čajna žlička
  • LIMONINA LUPINICA 2 naribani limoni
  • LIMONIN SOK 50 ml
  • ---
  • za preliv
  • LIMONIN SOK nekaj žlic
  • RJAVI SLADKOR V PRAHU nekaj žlic
  • LIMONINA LUPINICA nekaj žličk
  • PISTACIJE 1 pest
  • po želji: rumena jedilna barva, nekaj kapljic ali mali ščep kurkume

Instructions
 

  • Kokosovo maščobo pustimo nekaj časa na sobni temperaturi, da se zmehča in jo nato zmiksamo s sladkorjem v enotno zmes.
  • Dodamo naribano lupinico in sodo, premešamo.
  • Prilijemo limonin sok in premešamo.
  • Dodamo še vse moke in zmiksamo v gladko testo, ki ga nekaj časa še mesimo, da ne neha lepit na stene, ostane pa rahlo lepljivo.
  • Pustimo počivati nekaj minut v hladilniku.
  • Nato od mase trgamo kroglice in jih kar s prsti potlačimo na pladenj, obložen s peki papirjem; med vsakim piškotkom pustimo 3-5 cm prostora, saj se med peko razširijo.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C dobrih 10 minut oz. dokler niso robovi zlatorjave barve.
  • Počakamo, da se ohladijo in nato zmešamo preliv: sladkor, limonin sok ter poljuben dodatek do gladke, bolj goste mase. Piškotke premažemo in posujemo z nasekljanimi pistacijami.