POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA5 jušnih žlic (po potrebi tudi več)
MLEKOcca. 150 ml
VINSKI KAMEN1/2 čajne žličke
REPIČNO OLJE
za nadev
NAVADNA SKUTA5 jušnih žlic
KISLA SMETANA2 jušni žlici
MLETI MEŠANI OREŠČKI1 jušna žlica
JABOLKO1 naribano
HRUŠKA1 naribana
Instructions
Jajca stepemo, dodamo mleko in postopoma dodajamo moko, da nastane tekoča, malo bolj gosta zmes. Primešamo vinski kamen ter pustimo nekaj časa v hladilniku.
Za nadev zmešamo skuto in kislo smetano z jabolkom, hruško in oreščki, če je masa premokra (zaradi sadja), dodamo še malo moke.
1/4 skute in kisle smetane si prihranimo za premaz palačinkine bombe.
Iz mase za palačinke spečemo mini okrogle palačinke, malo bolj debele kot so navadne.
Ko so ohlajene, jih skupaj z nadevom zlagamo po plasteh in premažemo s preostalo skuto in kislo smetano ter okrasimo z oreščki in jabolkom.