STEBELNA ZELENA1 manjše steblo (dolžine cca. 10 cm)
LOVORJEV LIST1
KUMINAščep
KORIANDERščep
MUŠKATNI OREŠČEKščep
RDEČA PAPRIKA1/2 čajne žličke
MAJARONščep
BAZILIKAščep ali sveža, nekaj listkov
ORIGANOščep
PARADIŽNIKOVA MEZGA1 čajna žlička
---
KROMPIR4 večji
STROČJI FIŽOL200 g
po želji: KISLA SMETANA
Instructions
V posodo damo malo vode, le da prekrije dno in zavremo; dodamo nasekljano čebulo in dušimo nekaj minut, da čebula postekleni, nato dodamo česen in premešamo.
V jed dodamo na majhne koščke narezano zeleno in narezan korenček. Začinimo z vsem ter dodamo tudi paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo.
Zalijemo z dobra 2 dcl vode, pokrijemo in na srednjem ognju kuhamo 15 minut.
Po tem času dodamo lečo, ponovno premešamo ter pokrito kuhamo še 10 minut.
Med tem v posodi posebej skuhamo olupljen in nakockan krompir; proti koncu kuhanja mu dodamo še očiščen stročji fižol, ki potrebuje dobrih 15 minut. Oboje odcedimo.
Če želimo, lahko stročjemu fižolu dodamo omakico iz kisle smetane, malo popra in paprike v prahu.