Čebulo nasekljamo. Meso narežemo na večje kose in jih pomokamo.
Opečemo jih na segretem olju, nato pa odmaknemo.
V isti posodi na srednjem ognju podušimo čebulo, dodamo narezan paradižnik in paradižnikovo mezgo, dušimo nekaj minut, nato pa dodamo vse začimbe, narezan korenček in meso; premešamo in zalijemo s pol litra vode. Ogenj povečamo, da jed zavre, nato pa zmanjšamo, pokrijemo in na majhnem ognju dušimo uro in pol. Občasno premešamo in če se omaka preveč gosti (da se prijemlje na dno), dodamo vsakič po deciliter vode, premešamo, nato po ponovno pokrijemo in kuhljamo.
Po dobri uri in pol dodamo na trakce narezano papriko in pokrito kuhamo še pol ure.
Medtem pripravimo rižotko. V posodi segrejemo olje, dodamo na drobno nasekljan česen, podušimo na hitro na srednjem ognju; takoj, ko česen zadiši, dodamo peteršilj in olupljene ter narezane kumare.
Na majhnem ognju dušimo nekaj minut, nato ogenj povečamo, dodamo opran riž, ga v minutki med stalnim mešanjem na hitro popražimo, nato pa zalijemo s 3 decilitre vode, ogenj zmanjšamo in kuhamo, dokler se riž ne skuha. Nato ugasnemo in pustimo počivati še nekaj minut.