Krompir skuhamo in dobro odcedimo.
Še mlačnega pretlačimo z olivnim oljem v srednje gladko zmes, naj še ostanejo grudice.
Naložimo ga na pekač (premer 24cm), obložen s peki papirjem in z lopatko oblikujemo v poravnano pito, kjer so robovi malo višji kot sredina (v sredini potrebujemo prostor za nadev).
Piščanca narežemo na manjše koščke in na srednjem ognju popečemo na segreti kokosovi maščobi do zlatorjave barve, nato dodamo papriko, kurkumo in muškatni orešček.
Koščke poberemo iz ponve, prilijemo malo vode, stisnemo strok česna in vse premešamo, damo ogenj na največ, da zavre. Dodamo dobro oprano špinačo ter mešamo, dokler le-ta ne uplahne. Odstavimo. Tekočini, ki je ostala, primešamo malo pirine moke, mešamo, da se zgosti, nato pa ugasnemo.
Na pito enakomerno razporedimo piščanca, špinačo in koščke mocarele ter omako iz ponve.
Pečemo v prehodno ogreti pečici na 200°C, dokler se mocarela ne stopi (20-25 minut), nato dodamo še nariban sir in zapečemo do zlatorjave barve (še 10-15 minut.