Go Back

Krompirjeva pita s piščancem in špinačo

* od 10. meseca dalje (brez mocarele) * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • KROMPIR 500 g
  • PIŠČANEC 150 g
  • ČESEN 1 strok
  • ŠPINAČA sveža, 200 g
  • MOCARELA 100 g
  • RDEČA PAPRIKA sušena, ščep
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • KURKUMA ščep
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1 jušna žlica
  • PIRINA MOKA 1-2 jušni žlici
  • POLJUBEN SIR nariban, 2 jušni žlici

Instructions
 

  • Krompir skuhamo in dobro odcedimo.
  • Še mlačnega pretlačimo z olivnim oljem v srednje gladko zmes, naj še ostanejo grudice.
  • Naložimo ga na pekač (premer 24cm), obložen s peki papirjem in z lopatko oblikujemo v poravnano pito, kjer so robovi malo višji kot sredina (v sredini potrebujemo prostor za nadev).
  • Piščanca narežemo na manjše koščke in na srednjem ognju popečemo na segreti kokosovi maščobi do zlatorjave barve, nato dodamo papriko, kurkumo in muškatni orešček.
  • Koščke poberemo iz ponve, prilijemo malo vode, stisnemo strok česna in vse premešamo, damo ogenj na največ, da zavre. Dodamo dobro oprano špinačo ter mešamo, dokler le-ta ne uplahne. Odstavimo. Tekočini, ki je ostala, primešamo malo pirine moke, mešamo, da se zgosti, nato pa ugasnemo.
  • Na pito enakomerno razporedimo piščanca, špinačo in koščke mocarele ter omako iz ponve.
  • Pečemo v prehodno ogreti pečici na 200°C, dokler se mocarela ne stopi (20-25 minut), nato dodamo še nariban sir in zapečemo do zlatorjave barve (še 10-15 minut.