Go Back

Koromačeva juha z ajdovim kruhkom z orehi

* od 10. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * z glutenom * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 2

Ingredients
  

za juho

  • KOROMAČ 300 g
  • KROMPIR 100 g
  • KORENČEK 1 srednje velik
  • KURKUMA 2 ščepca
  • ŽAFRANIKA mini ščep
  • DROBNJAK ščep
  • MAJARON ščep
  • ---

za ajdov kruhek

  • AJDOVA MOKA 2 jušne žlice
  • POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA 1 jušna žlica
  • SOL ščep
  • VINSKI KAMEN 1 čajna žlička
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • OREHI DROBLJENI, 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Ajdovo moko v skledi polijemo z vročo vodo (največ 1dcl), dobro razmešamo in počakamo, da se delno ohladi.
  • Nato ji dodamo pšenično moko, sol, vinski kamen, olje in drobljene orehe.
  • Dobro premešamo in pečemo v mikrovalovki na 800W 3-3,5 minute.
  • Ohladimo, narežemo na rezine in do konca popečemo v pečici na 200°C nekaj minut, da dobijo lepo zlatorjavo barvo.
  • ---
  • Koromač narežemo na tanke rezine, notranji stržen odstranimo.
  • Krompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Oboje kuhamo v vodi, zelenjava naj bo prekrita z vodo; ko zavre, zmanjšamo ogenj in dodamo začimbe.
  • Ko se krompir zmehča, zmiksamo v kremno juho, dodamo narezan korenček in pokuhamo toliko, da se korenček malo zmehča (pri mlajših, ki še ne grizejo samostojno, lahko tudi vse skupaj zmiksamo ali pa skuhamo do mehkega).