Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Korenčkov kruh
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
40
minutes
mins
Total Time
50
minutes
mins
Servings
5
Ingredients
KOKOSOVA MOKA
100 g
RIŽEVA MOKA
150 g
INDIJSKI OREŠČKI
1 pest
NERAFINIRANI RJAVI SLADKOR
4 jušne žlice (cca. 45 g)
VINSKI KAMEN
1 čajna žlička (ali pecilni prašek)
SODA BIKARBONA
1/2 čajne žličke
KOKOSOVO MLEKO
100 ml
BELJAKI
4
SOL
ščep
KORENČEK
2 večja
JABOLKO
1 manjše
VANILIJA V PRAHU
1 zvrhana čajna žlička
KARDAMOM
1 čajna žlička
MUŠKATNI OREŠČEK
1/2 čajne žličke
---
KOKOSOVA SMETANA
nekaj žlic
LIMONIN SOK
nekaj kapljica
Instructions
Moki zmešamo z začimbami in sladkorjem. Dodamo vinski kamen in sodo bikarbono.
Korenček in jabolko olupimo in naribamo na drobno.
Beljake stepemo s ščepcem soli v sneg.
Moki zmešamo z nadrobljenimi oreščki, dodamo korenček in jabolko, mleko in nazadnje previdno vmešamo beljake.
Stresemo v podolgovat model in pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C dobrih 35 minut oz. do zlatorjave barve.
Rahlo ohlajen kruh narežemo na rezine in vsako malo premažemo s kokosovo smetano, ki smo jo zmešali z limoninim sokom.