Go Back

Korenčkov kruh

* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 5

Ingredients
  

  • KOKOSOVA MOKA 100 g
  • RIŽEVA MOKA 150 g
  • INDIJSKI OREŠČKI 1 pest
  • NERAFINIRANI RJAVI SLADKOR 4 jušne žlice (cca. 45 g)
  • VINSKI KAMEN 1 čajna žlička (ali pecilni prašek)
  • SODA BIKARBONA 1/2 čajne žličke
  • KOKOSOVO MLEKO 100 ml
  • BELJAKI 4
  • SOL ščep
  • KORENČEK 2 večja
  • JABOLKO 1 manjše
  • VANILIJA V PRAHU 1 zvrhana čajna žlička
  • KARDAMOM 1 čajna žlička
  • MUŠKATNI OREŠČEK 1/2 čajne žličke
  • ---
  • KOKOSOVA SMETANA nekaj žlic
  • LIMONIN SOK nekaj kapljica

Instructions
 

  • Moki zmešamo z začimbami in sladkorjem. Dodamo vinski kamen in sodo bikarbono.
  • Korenček in jabolko olupimo in naribamo na drobno.
  • Beljake stepemo s ščepcem soli v sneg.
  • Moki zmešamo z nadrobljenimi oreščki, dodamo korenček in jabolko, mleko in nazadnje previdno vmešamo beljake.
  • Stresemo v podolgovat model in pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C dobrih 35 minut oz. do zlatorjave barve.
  • Rahlo ohlajen kruh narežemo na rezine in vsako malo premažemo s kokosovo smetano, ki smo jo zmešali z limoninim sokom.