VLEČENO TESTOpo tem receptu: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=500
MLETA GOVEDINA400 g
KISLO ZELJE400 g
PARADIŽNIKOVA MEZGA1 jušna žlica
KREMNI SIRlahko tudi kremni namaz ali pa skuta, 200 g
KISLA SMETANA100 g
JAJCE1 kos
POLNOZRNATA PIRINA MOKAza pomokanje testa
MUŠKATNI OREŠČEK&KUMINAskupaj 1 čajna žlička
MAJARON2 ščepa
ORIGANO2 ščepa
Instructions
Mleto meso na "suho" popražimo v ponvi na srednjem ognju, potrebujemo 4-5 minut, ves čas mešamo, da se ne prime. Dodamo začimbe in kislo zelje, po potrebi dolijemo malo vode, vmešamo mezgo in vse skupaj dušimo cca. 10 minut. Odstavimo in ohladimo.
Jajce razžvrkljamo in ga zmešamo s kremnim sirom in kislo smetano.
Testo razdelimo na 3 dele in vsakega posebej na tanko razvaljamo na pomokani površini, nato pa ga počasi in previdno vlečemo, da dobimo zelo tanko plast.
Obložimo pekač s prvo plastjo, nanjo nadevamo meso in zelje ter prelijemo s polovico jajčne mase.
Nato damo drugo plast in nadevamo s preostalim mesom in zeljem ter prelijemo z jajčno maso. Zadnjo, tretjo plast položimo čez celoten zavitek in robove testa prekrijemo čez zavitek.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C dobre pol ure.