Kakavovo-hruškini mafini
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * 7 jajci
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Total Time 1 hour hr
- za pekač 12 mafinov
- KOKOSOVA MAŠČOBA 50 g
- SLADKOR 2 jušni žlici
- JAJCE 2 kosa
- VANILIJA V PRAHU 1 noževa konica
- HRUŠKE očiščene in narezane na koščke, 300 g
- HRUŠKOV SOK 125 ml
- KISLA SMETANA 1 jušna žlica
- SKUTA 2 jušni žlici
- PRAVI KAKAV 1 zvrhana jušna žlica
- VINSKI KAMEN 1 čajna žlička
- PIRINA MOKA 200 g
Kokosovo olje raztopimo, vmešamo sladkor in jajca. Dodamo vanilijo, hruškov sok in narezane hruške. Na koncu primešamo še skuto in kislo smetano.
Posebej zmešamo moko in kakav in to potem počasi vmešavamo v "mokre" sestavine, da nastane homogena, precej mokra masa.
Pekač za mafine obložimo s papirčki in z žlico napolnimo do 3/4 vsakega papirčka.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C dobrih 45 minut. Po tem času z zobotrebcem, ki ga zapičimo v mafin in izvlečemo, preverimo, ali so pečeni. Če je izvlečen zobotrebec čist, pečico ugasnemo in mafine ohladimo, sicer pa jih pečemo še dobrih 5 minut oz. dokler zobotrebec ni čist.