Jajčevce narežemo na 0,5 cm debele kolobarje in jih popečemo na kontaktnem žaru* (opombe spodaj), ki smo ga pokapali z olivnim oljem.
V manjši pekač (23x15 cm) najprej nadevamo paradižnikovo omako, da je dno prekrito, nanjo stisnemo česen, dodamo ščep mešanih začimb, premešamo.
Čez nadevamo popečene jajčevce, naribamo malo parmezana, zložimo na tanke rezine narezan sir in na rezine narezan češnjev paradižnik. Pokapamo z malo paradižnikove omake.
Čez ponovno zložimo jajčevce, dodamo malo mešanih začimb, naribamo parmezan, na drobno narezano papriko, zložimo nekaj rezin sira in pokapamo s paradižnikovo omako.
Zadnja plast so ponovno jajčevci, naribamo malo parmezana, prelijemo s preostalo paradižnikovo omako (lahko tudi samo po žličkah, če nam jo že zmanjkuje).
Pečico ogrejemo na 200°C.
Posebej skuhamo polento, malo bolj na redko. Na koncu ji dodamo kislo smetano in jo prelijemo čez zloženko v pekaču. Naribamo preostali sir in parmezan, pokapamo še z malo paradižnikove omake.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C dobrih 20 minut. Po tem času dodamo na vrh še nakockan kruh in s funkcijo gril-ventilator pečemo še dobrih 5 minut oz. dokler ni kruh zapečen.