Guacamole solata s kuskusom in lečo
* od 9. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * z glutenom * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
- AVOKADO 1/2 zrelega manjšega
- ČEŠNJEV PARADIŽNIK pest
- ZELENA PAPRIKA 1 manjši košček
- RDEČA PAPRIKA 1 manjši košček
- RDEČA ČEBULA 1 kolobar
- FIŽOL vložen, 1 jušna žlica
- KUSKUS 30 g
- RDEČA LEČA 10 g
- CORNFLAKES 1 jušna žlica
- ZELENA sušena, ščep
- OMEGA 3 olje 1 čajna žlička
Avokado narežemo na kose, dodamo na koščke narezan paradižnik, zelo na drobno narezano papriko, nasekljano čebulo (nekaj jo prihranimo za kasneje), prelijemo z oljem ter dobro premešamo. Pustimo nekaj časa, da se okusi premešajo.
Medtem v posodi z malo vode podušimo preostalo čebulo, dodamo zeleno ter odcejen fižol. Na hitro ga podušimo, da skoraj vsa voda izhlapi ter pretlačimo. V drugi posodi skuhamo rdečo lečo, ko je mehka, ogenj povečamo in na hitro zavremo ter dodamo kuskus.
Ugasnemo in počakamo, da kuskus naraste.
Solati nazadnje dodamo cornflakes.