Go Back

Grahov golaž po grško

* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • RDEČA ČEBULA 1/2 manjše
  • ČESEN 1 manjši strok
  • GRAH svež ali zamrznjen, 250 g*
  • PARADIŽNIKOVI PELATI konzerva, 200 g
  • FETA 100 g
  • OLJČNO OLJE 1 jušna žlica
  • META 1 manjši šopek
  • BAZILIKA sveža nekaj listkov ali sušena, 1 večji ščep
  • ORIGANO 1 večji ščep
  • CIMET 1 manjši ščep
  • MUŠKATNI OREŠČEK 1 manjši ščep
  • LOVORJEV LIST 1 manjši
  • RDEČA PAPRIKA sušena, 1 večji ščep

Instructions
 

  • Olje segrejemo in na njem zarumenimo čebulo, nato pa dodamo stisnjen česen; takoj ko zadiši, dodamo v jed grah, dobro premešamo, nato pa zalijemo s pelati ter jih na grobo pretlačimo z vilico.
  • Dodamo vse začimbe in pokrijemo, da se golaž počasi kuhlja na srednjem ognju.
  • Preden postrežemo, na golaž nadrobimo feto in okrasimo s svežo meto.

Notes

* Če uporabite grah iz pločevinke, ga dodajte v golaž proti koncu kuhanja, ker bo drugače preveč razpadel.
* Zraven golaža paše rezina koruznega kruha.