Zrezke rahlo potolčemo in na hitro popečemo na olivnem olju najprej na eni strani, na to še na drugi in jih takrat rahlo posujemo z moko. Pazimo, da se nam ne primejo. Odstranimo in prihranimo na toplem.
V mešanico, ki je ostala v posodi, dolijemo vodo in postrgamo z dna morebitne ostanke. Dobro premešamo, povečamo ogenj in dodamo nasekljano čebulo ter česen. Nekaj minut dušimo, ko se čebula zmehča, zrezke vrnemo v posodo, začinimo, vmešamo gorčico. Rahlo solimo in rahlo popramo ter prilijemo cca. 2 dcl vode.
Ogenj zmanjšamo in počasi dušimo dobro uro in pol. Vmes vsake toliko premešamo in če je potrebno, dodajamo po malem vodo.
Ko se zrezki kuhajo, skuhamo zdrob v vodi, začinimo s kumino in koprom. Proti koncu, ko je zdrob že zgoščen, previdno vmešamo grah.
Odstavimo, prelijemo v drugo posodo in počakamo, da se malo ohladi.