Goveja obara s polentinimi srčki
* od 10. meseca dalje
* brez glutena
* brez mlečnih proizvodov
* mesno – govedina
* brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 20 minutes mins
- ČEBULA 1/2 manjše
- POR samo beli del, 1/2 manjšega
- KORENČEK 1/2 srednje velikega
- GOMOLJNA ZELENA 1/4 manjše
- KOLERABA 1/4 manjše
- GOVEDINA 50 g
- OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 čajna žlička
- LOVORJEV LIST 1
- KUMINA ščep
- MAJARON ščep
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- POLENTA 30 g
Segrejemo olivno olje in na hitro podušimo narezano meso do rjave barve.
Dodamo nasekljano čebulo, popražimo, vendar pazimo, da ne porjavi. Nato začinimo, dodamo preostalo narezano zelenjavo, paradižnikovo mezgo ter nekajkrat premešamo. Zalijemo z vodo, dodamo še lovorjev list in pokrito kuhamo na majhnem ognju cca. 45 minut oz. dokler se meso ne zmehča. Vmes vsake toliko pomešamo.
Polento pripravimo po navodilih iz vrečke, ohladimo in previdno izrežemo srčke.