Go Back

Fenomenalno najboljši pesin burger

* od 12. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * z glutenom * ovo-vegetarijansko * z jajci
Prep Time 5 minutes
Cook Time 7 minutes
Total Time 15 minutes

Ingredients
  

  • RDEČA PESA predhodno kuhana, 3 manjše
  • SEZAM 1 jušna žlica
  • ČIČERIKA kuhana, 3 jušne žlice
  • JAJCE 2
  • PIRINE DROBTINE 4-5 jušnih žlic (oz. kolikor je treba)
  • MORSKA SOL 1 večji ščep
  • KOKOSOVA MAST 1 jušna žlica
  • ---
  • RIŽ BASMATI 100 g
  • KORENČEK 2 večja
  • TIMIJAN sušen, 1 čajna žlička
  • KOKOSOVA MAST 1 zravnana jušna žlica

Instructions
 

  • Sestavine zmešamo v mešalniku v homogeno maso; preizkusimo, če se iz nje dajo lepo oblikovati kroglice oz. burgerji; če se masa lepi na roke, dodamo še malo drobtin in počakamo nekaj minut, preden ponovno oblikujemo.
  • V ponvi popečemo do zlatorjave barve in odcedimo na papirnati brisački.
  • Riž speremo pod vodo; korenček ostrgamo in narežemo na koščke in ga damo v posodo z malo vode (toliko, da prekrije dno); dušimo ga najvišji temperaturi nekaj minut, da skoraj vsa voda izpari. Odstavimo, dodamo timijan in riž in v minutki popražimo, da se riž prične sprijemati posode, nato pa zalijemo z 1dcl vroče vode. Kuhamo na majhnem ognju, pogosto premešamo in ko se rižota zgosti, vsakič prilijemo malo vode. Proti koncu primešamo še kokosovo mast in premešamo, da se okusi sprostijo.

Notes

Rdečo peso lahko skuhamo vnaprej in zamrznemo po porcijah; odlično se namreč obnese in jo tako lahko hranimo 3-4 mesece.