PETERŠILJ ali KORIANDERsvež, nasekljan, 3 jušne žlice
KUMINorientalska kumina, 1 noževa konica
KORIANDERv prahu, 1 noževa konica
MAJARONščep
POLNOZRNATA MOKA2 jušni žlici
SOLščep
POPERmini ščep
RASTLINSKO OLJE3 jušne žlice
---
KUSKUSsuh, 70 g
RDEČE ZELJE1/4 manjše glave
OHROVT1/2 manjše glave
KORENČEK1 večji
RDEČA ČEBULA1/2 manjše
JOGURT1 jušna žlica
KISLA SMETANA1 jušna žlica
LANENO OLJE1 jušna žlica
JABOLČNI KIS1 čajna žlička
Instructions
V sekljalnik damo vse sestavine za falafel, razen moke in dobro zmiksamo v čimbolj gladko maso. Postopoma dodajamo moko in sproti mešamo. Pustimo nekaj časa počivati, nato pa oblikujemo enakomerne kroglice.
Zelje, čebulo in ohrovt na drobno narežemo, korenček pa naribamo.
Za preliv zmešamo jogurt, kislo smetano, olje in kis ter prelijemo čez solato, dobro premešamo ter pustimo počivati.
Kuskus prelijemo z vrelo vodo, dobro premešamo ter pustimo, da se dobro napihne.
Segrejemo poljubno rastlinsko olje in na njem na srednji temperaturi spečemo falafle.