Go Back

Enostavni pad thai

* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • RIŽEVI REZANCI 150 g
  • ZELENA&RDEČA&RUMENA PAPRIKA vsake 1 velik kos
  • KORENČEK 2 srednje velika
  • BUČKA 1 večja
  • MLADA ČEBULICA 3 kosi
  • LIMETA 1
  • ARAŠIDI 1 manjša pest
  • TOFU dimljen, 150 g
  • ARAŠIDOVO OLJE 1 jušna žlica
  • ---
  • SOJINA OMAKA 3 jušne žlice
  • LIMONSKA TRAVA sušena, 1 zravnana jušna žlica
  • KORIANDER sušen in drobljen, 1 čajna žlička
  • INGVER sušen, 1 čajna žlička
  • ČILI sušen, mini ščep
  • KURKUMA 1/2 čajne žličke

Instructions
 

  • Zelenjavo in tofu predhodno narežemo na približno enako tanke trakce. Posebej v posodi zavremo vodo.
  • Vok ali ponev segrejemo in dodamo olje; ko se dobro segreje (pazimo, da se ne prične kaditi!), dodamo zelenjavo in vse začimbe, razen sojine omake. Hitro popražimo na najvišji temperaturi in ves čas mešamo; pražimo največ 3 minute.
  • Istočasno v drugi posodi, ko voda zavre, skuhamo riževe rezance (če so instant, jih samo damo v vrelo vodo in ugasnemo ter pustimo 3 minute, nato pa jih dobro odcedimo). Primešamo jih zelenjavi, zalijemo s sojino omako in pražimo še 1 minuto.
  • Ugasnemo, prelijemo z limetinim sokom in posujemo z arašidi.