Enostavni pad thai
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 5 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
- RIŽEVI REZANCI 150 g
- ZELENA&RDEČA&RUMENA PAPRIKA vsake 1 velik kos
- KORENČEK 2 srednje velika
- BUČKA 1 večja
- MLADA ČEBULICA 3 kosi
- LIMETA 1
- ARAŠIDI 1 manjša pest
- TOFU dimljen, 150 g
- ARAŠIDOVO OLJE 1 jušna žlica
- ---
- SOJINA OMAKA 3 jušne žlice
- LIMONSKA TRAVA sušena, 1 zravnana jušna žlica
- KORIANDER sušen in drobljen, 1 čajna žlička
- INGVER sušen, 1 čajna žlička
- ČILI sušen, mini ščep
- KURKUMA 1/2 čajne žličke
Zelenjavo in tofu predhodno narežemo na približno enako tanke trakce. Posebej v posodi zavremo vodo.
Vok ali ponev segrejemo in dodamo olje; ko se dobro segreje (pazimo, da se ne prične kaditi!), dodamo zelenjavo in vse začimbe, razen sojine omake. Hitro popražimo na najvišji temperaturi in ves čas mešamo; pražimo največ 3 minute.
Istočasno v drugi posodi, ko voda zavre, skuhamo riževe rezance (če so instant, jih samo damo v vrelo vodo in ugasnemo ter pustimo 3 minute, nato pa jih dobro odcedimo). Primešamo jih zelenjavi, zalijemo s sojino omako in pražimo še 1 minuto.
Ugasnemo, prelijemo z limetinim sokom in posujemo z arašidi.