Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Dvakrat pečeni veganski italijanski piškotki
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
1
hour
hr
15
minutes
mins
Total Time
1
hour
hr
30
minutes
mins
Ingredients
PIRINA MOKA
300 g
PŠENIČNA MOKA
200 g
BANANE
3 velike
RJAVI SLADKOR
175 g
MANDLJEVA MOKA
100 g
VINSKI KAMEN
2 zravnani čajni žlički (lahko tudi pecilni prašek)
SOL
ščep
VANILJEV EKSTRAKT
1 čajna žlička
MANDLJI
grobo nasekljani, 50 g
Instructions
Pečico prižgemo na 175°C.
Zmešamo moki, mandljevo moko, vinski kamen, sol.
Posebej dobro pretlačimo banani in ju zmiksamo skupaj s sladkorjem in vanilijem ekstraktom.
Obe masi zmešamo skupaj in vmešamo nasekljane mandlje.
Masa je precej mokra; vlijemo jo na pekač, obložen s peki papirjem v tanjšo, ploščato "štruco".
Pečemo 45-50 minut; po tem času testo vzamemo iz pečice in ohladimo.
Z nazobčanim nožem narežemo na tanjše rezine (1 cm), ki jih ponovno pečemo na 175°C 20-25 minut.