Go Back

Dvakrat pečeni veganski italijanski piškotki

* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients
  

  • PIRINA MOKA 300 g
  • PŠENIČNA MOKA 200 g
  • BANANE 3 velike
  • RJAVI SLADKOR 175 g
  • MANDLJEVA MOKA 100 g
  • VINSKI KAMEN 2 zravnani čajni žlički (lahko tudi pecilni prašek)
  • SOL ščep
  • VANILJEV EKSTRAKT 1 čajna žlička
  • MANDLJI grobo nasekljani, 50 g

Instructions
 

  • Pečico prižgemo na 175°C.
  • Zmešamo moki, mandljevo moko, vinski kamen, sol.
  • Posebej dobro pretlačimo banani in ju zmiksamo skupaj s sladkorjem in vanilijem ekstraktom.
  • Obe masi zmešamo skupaj in vmešamo nasekljane mandlje.
  • Masa je precej mokra; vlijemo jo na pekač, obložen s peki papirjem v tanjšo, ploščato "štruco".
  • Pečemo 45-50 minut; po tem času testo vzamemo iz pečice in ohladimo.
  • Z nazobčanim nožem narežemo na tanjše rezine (1 cm), ki jih ponovno pečemo na 175°C 20-25 minut.