KITAJSKO ZELJEmanjši kos, nasekljano (lahko tudi zelena solata)
PARADIŽNIKPAPRIKA, ČEBULA, KISLE KUMARICE, ...
---
za jogurtov preliv
NAVADEN JOGURT150 ml
ČESENstisnjen, 1 strok
---
za veganski preliv
VEGANSKI SIR50 g
ČESENstisnjen, 1 strok
VODApo občutku
Instructions
Zmešamo sestavine za jogurtove prelive in pustimo v hladilniku.
Zmešamo sestavine za marinado in v vsako posodico posebej damo; piščanca, narezanega na trakce, tofu, narezan na trakce in jajčevcem narezane na trakce. Prelijemo vsako živilo v posamezni posodi in dobro premešamo. Pustimo vsaj pol ure v hladilniku, lahko pa tudi čez noč.
Medtem narežemo zelenjavo na tanke trakove.
Pred peko segrejemo ponev (in kanemo kapljico olja); najprej popečemo jajčevce do zlate barve in odstranimo, nato tofu in odstranimo, nazadnje pa meso.
Lepinje oz. lahko tudi kruhke pita popečemo in v sredini prerežemo; nadevamo sestavine in prelijemo z jogurtovim prelivom.