Go Back

Domači kebab (na 3 načine)

* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov (odvisno) * mesno-piščanec (odvisno) * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 6

Ingredients
  

  • TOFU dimljen, 100 g
  • JAJČEVEC 1 manjši
  • PIŠČANČJE PRSI 100 g
  • ---

za marinado

  • SEZAMOVO OLJE 4-5 jušnih žlic
  • RDEČA PAPRIKA v prahu, 1 čajna žlička
  • KURKUMA 1 mini žlička
  • POPER večji ščep
  • SOL ščep
  • ORIGANO ščep
  • ---

nadev

  • RDEČE ZELJE 1/2 manjše glave
  • KITAJSKO ZELJE manjši kos, nasekljano (lahko tudi zelena solata)
  • PARADIŽNIK PAPRIKA, ČEBULA, KISLE KUMARICE, ...
  • ---

za jogurtov preliv

  • NAVADEN JOGURT 150 ml
  • ČESEN stisnjen, 1 strok
  • ---

za veganski preliv

  • VEGANSKI SIR 50 g
  • ČESEN stisnjen, 1 strok
  • VODA po občutku

Instructions
 

  • Zmešamo sestavine za jogurtove prelive in pustimo v hladilniku.
  • Zmešamo sestavine za marinado in v vsako posodico posebej damo; piščanca, narezanega na trakce, tofu, narezan na trakce in jajčevcem narezane na trakce. Prelijemo vsako živilo v posamezni posodi in dobro premešamo. Pustimo vsaj pol ure v hladilniku, lahko pa tudi čez noč.
  • Medtem narežemo zelenjavo na tanke trakove.
  • Pred peko segrejemo ponev (in kanemo kapljico olja); najprej popečemo jajčevce do zlate barve in odstranimo, nato tofu in odstranimo, nazadnje pa meso.
  • Lepinje oz. lahko tudi kruhke pita popečemo in v sredini prerežemo; nadevamo sestavine in prelijemo z jogurtovim prelivom.