Go Back

Domači ajdovi široki rezanci

* od 9. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • AJDOVA MOKA 200 g
  • SOL ščep
  • VRELA VODA 120 ml
  • JABOLČNI KIS 1 čajna žlička

Instructions
 

  • Ajdovo moko solimo in poparimo z vrelo vodo.* Vmešamo jabolčni kis, na hitro pregnetemo in počakamo, da se deloma ohladi.
  • Razvaljamo na tanko in izrežemo rezance (lahko tudi s strojčkom).*
  • Kuhamo v slanem kropu 5 minut.

Notes

* Količina vode se razlikuje in je odvisna od vrste moke; če je testo premokro, dodamo še malo moke, če je presuho, pa malo vrele vode.
* Za lažje valjanje si lahko pomagamo s polento ali pšeničnim zdrobom (gris), ker ajda nima glutena in se včasih težje oblikuje.
Prav tako delamos testom precej hitro, da se na nam izsuši, preden ga narežemo.