Go Back

Domači After-eight

* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients
  

  • 15 malih ploščic
  • POLJUBNA ČOKOLADA 150 g
  • ŠKROB Gustin, ipd., 1 zvrhana jušna žlica
  • POLJUBNI SLADKOR 1 čajna žlička
  • POLJUBNO MLEKO navadno ali riževo, kokosovo..., 150 ml
  • SVEŽA META 1 manjši šopek (lahko tudi kupljen metin ekstrakt; tega damo par kapljic)

Instructions
 

  • Polovično količino čokolade raztopimo nad vodno kopeljo in v tankem sloju nanesemo na peki papir. Pustimo nekaj časa v hladilniku, da se dobro strdi, lahko pa tudi za 30 minut v zamrzovalniku.
  • Medtem pripravimo metino kremo - 4 žlice hladnega mleka gladko razmešamo s škrobom, preostanek sladkamo in zavremo skupaj z listki mete.
  • Mleko ugasnemo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Listke nato odstranimo in mleko ponovno zavremo, nato ogenj zmanjšamo in vlijemo škrob; na majhnem ognju neprestano mešamo, dokler ne nastane gladka krema (2-3 minute).
  • Ugasnemo, pustimo nekaj minut, da se malo ohladi, nato pa zlijemo čez ohlajen čokoladni sloj in na tanko enakomerno razmažemo. Ponovno počakamo, da se dobro ohladi in strdi.
  • Preostalo polovico čokolade raztopimo nad vodno kopeljo in prelijemo čez metino kremo. Pustimo čez noč v hladilniku ali zamrzovalniku, nato pa razrežemo na enako koščke.