Go Back

Domača nabodalca z ekološko junečjo hrenovko

* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - junetina * brez jajc
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients
  

  • za približno 10 nabodalc
  • EKOLOŠKE JUNEČJE HRENOVKE EKODAR 1 par
  • POLENTA suha, 150 g
  • zelišča in dišavnice - majaron origano, bazilika (vsake 1 čajna žlička)
  • SOL 1 ščep
  • POLJUBNA ZELENJAVA - uporabili smo jajčevec bučko, rdečo papriko, mlado čebulico
  • OLJČNO OLJE 1 jušna žlica
  • REPIČNO OLJE 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Najprej skuhamo polento po navodilih, skupaj z zelišči in soljo; pripravimo bolj gosto polento, da se bo pri peki lažje držala skupaj.
  • Zlijemo jo na kvadraten pekač in ohladimo najprej na sobni temperaturi, nato pa še v hladilniku.
  • Hrenovke operemo in jih pokuhami v vreli vodi (5 minut), nato pa narežemo; prav tako narežemo zelenjavo in polento na približno enako velike koščke.
  • Hrenovke, zelenjavo in polento natikamo v poljubnem vrstnem redu na lesene palčke za nabodala.
  • Z vseh strani enakomerno opečemo na kontaktnem žaru, ki smo ga narahlo premazali z repičnim oljem ali pa v žar ponvi.

Notes

Nabodala smo pred serviranjem pokapali z deviškim oljčnim oljem in postregli z domačo berivko z mocarelo in češnjevim paradižnikom; pomakali pa smo jih v domačo omakico iz kisle smetane, koprca in mlade čebulice.