Cvetača s paradižnikovo omako in bućno-krompirjevim pirejem
* od 9. meseca dalje
* brez glutena
* z mlečnimi proizvodi
* ovo-lakto vegetarijansko
* brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
- POR beli del, manjši kos
- PARADIŽNIK zelo zrel, 1/2 srednjega
- CVETAČA 1/4 srednje glave
- BUČA HOKAIDO 1/2 manjše glave
- KROMPIR 1 srednje velik
- MLEKO 40 ml (materino, adaptirano ali navadno)
- REPIČNO OLJE 1 čajna žlička
- PETERŠILJ 1 vejica
- KORENČEK 1 srednje velik
- JABOLČNI KIS pol čajne žličke
Pristavimo vodo v posodo, vanjo vsujemo na drobno nasekljan por in paradižnik ter peteršilj. Na hitro zavremo, zmanjšamo ogenj in dušimo 15 minut, da se paradižnik lepo zmehča in nastane kašasta omaka.
Nad to posodo damo cedilo, vanj pa nacvetkano cvetačo, ki naj se počasi kuha v pari; posodo pokrijemo.
Medtem v vodi posebej skuhamo narezan krompir in bučo do mehkega.
Odcedimo, spasiramo v pire, dodamo mleko in žličko olja.
Korenček nastrgamo, kis razredčimo z dvema žličkama vode, dodamo par kapljic olja in ponudimo kot solato zraven obroka.