Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Čičerikini polpeti z jajčevci, bučkin pire
* od 9. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * vegansko * brez jajc
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
20
minutes
mins
Total Time
30
minutes
mins
Servings
1
Ingredients
ČIČERIKA
predhodno kuhana, ena manjša pest
JAJČEVEC
1/2 srednjega
ČEŠNJEV PARADIŽNIK
1 manjša pest
KORUZNA MOKA
1 jušna žlica ali po potrebi
BUČKA
1 manjša
KORENČEK
1/2 manjšega
KROMPIR
1 manjši
ORIGANO
ščep
KOKOS MAŠČOBA
1 jušna žlica
Instructions
Malancan v posodi z malo vode na hitro podušimo, dodamo češnjev paradižnik in čebulo ter origano. Kuhamo nekaj minut, nato pa odstavimo.
Vse skupaj s čičeriko zmiksamo v enotno zmes in po žlicah dodajamo koruzno moko (lahko nadomestimo s katerokoli drugo moko).
Zmes naj bo mehka do kompaktna, pripravljena je, ko se neha oprijemati stene posode in lahko z lahkoto oblikujemo kroglice.
Medtem skuhamo na lističe narezan krompir in korenje, dodamo še bučke; pokuhamo toliko, da se zelenjava zmehča. Odstavimo.
V ponvici segrejemo kokos maščobo ter na hitro opečemo polpetke, par minut na vsaki strani. Odcedimo jih na servieti.
Krompir, bučke in korenje spasiramo v pire, če želimo in otrok že uživa mlečne izdelke, dodamo mleko.