Kamut, ki se je namakal čez noč, skuhamo v čisti vodi do mehkega, odcedimo in prihranimo.
Čičeriko in lečo prav tako namočimo čez noč in skuhamo v vodi.
Dobro odcedimo, dodamo česen, čebulo in vse začimbe ter zmiksamo v čimbolj gladko zmes. Postopoma dodajamo moko, dokler masa ni enotna in se da iz nje lepo oblikovati kroglice. Povaljamo jih v moki.
Segrejemo olje in poizkusno spečemo najprej eno kroglico. Če začne razpadati, preostali masi dodamo še moko, lahko tudi drobtine.
Kroglice spečemo, previdno obračamo, na vsaki strani 4-5 min oz. do zlatorjave barve. Dobro popivnamo na servieti.
Medtem, ko se kroglice ohlajajo, na sopari na hitro pokuhamo nacvetkano cvetačo, jo nato dobro odcedimo ter primešamo kamutu. Oboje zmiksamo do gladkega, ko se malo ohladi, primešamo še olje.