Čičerikina enolončnica s piščancem
* od 10. meseca dalje
* brez mlečnih izdelkov
* brez glutena
* mesno - piščanec
* brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
- ČIČERIKA predhodno kuhana, 1 pest
- PIŠČANEC 40 g
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 3 jušne žlice
- ČEBULA 3 kolobarji
- ČESEN 1/2 stroka
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- KORIANDER ščep
- KUMINA ščep
- MAJARON ščep
- RIŽ 40 g
- OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
Čičeriko namočimo čez noč, zjutraj odlijemo vodo, dolijemo svežo in skuhamo do mehkega; dobro odcedimo.
Piščanca narežemo na male koščke in na malo vode na srednjem ognju podušimo do mehkega, dodamo začimbe; ko skoraj vsa voda izpari, dodamo nasekljano čebulo in česen, prilijemo paradižnikovo omako, ogenj pa zmanjšamo.
Jed pokrijemo in dušimo na majhnem ognju dobrih 15 minut.
Medtem skuhamo riž, odcedimo in prihranimo na toplem.
Piščančji jedi primešamo kuhano čičeriko, ponovno pokrijemo ter kuhamo še 10 minut. Postrežemo ter še topli jedi prilijemo žličko olja.