Go Back

Bučni kaneloni s kremnim sirom in žajbljevim bešamelom

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci
Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients
  

  • TESTENINE za KANELONE 12 kosov
  • BUČA MASLENKA 150 g kuhane in odcejene
  • KREMNI SIR 60 g
  • JAJCE 1 kos
  • SOL ščep
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • PARMEZAN nariban, 3 jušne žlice + še nekaj za posip
  • DROBTINE 1-2 jušni žlici

za bešamel

  • OLIVNO OLJE 2 jušni žlici
  • PIRINA MOKA 6 zvrhanih jušnih žlic
  • ŽAJBELJ sušen, nekaj listkov
  • MLEKO 400 ml (oz. če je potrebno, tudi več)
  • POLJUBEN SIR nariban, 1 pest

Instructions
 

  • Bučo olupimo in skuhamo do mehkega. Odcedimo in ohladimo.
  • Pretlačimo ali zmiksamo in vmešamo jajce. Dobro stepemo.
  • Dodamo kremni sir in začinimo ter nazadnje primešamo parmezan.
  • Za bešamel segrejemo olje, na njej na hitro popečemo žajbljeve listke, primešamo moko; pražimo, da zarumeni. Z metlico mešamo, medtem ko počasi prilivamo mleko in kuhljamo na majhnem ognju, da se omaka zgosti. Pripravljena je v dobrih 5-ih minutah.
  • Bešamel polijemo na dno pekača, del pa ga še prihranimo.
  • Kanelone previdno napolnimo z bučno zmesjo.*
  • Polagamo drug zraven drugega, dokler pekač ni poln. Prelijemo s preostankom bešamela in pečeno v predhodno ogreti pečici na 190°C slabe pol ure; 5 minut pred koncem dodamo še nariban sir in malo parmezana, ter zapečemo z infra funkcijo in ventilatorjem, dokler ni po vrhu lepe zlato rjave barve.

Notes

* Če nam masa izteka, ji dodamo še žlico drobtin, premešamo in počakamo 5 minut ter ponovno polnimo.
* Najlažje je polniti z dresirno vrečko, lahko pa si pomagamo tudi z manjšo žličko.