Bučke narežemo na podolgovate rezine, narahlo premažemo z oljem in popečemo na žar ponvi ali kontaktnem žaru. Ohladimo.
Za bešamel: Kokosovo maščobo segrejemo, na njej zarumenimo moko in ko je masa zgoščena, počasi prilivamo mleko in mešamo z metlico. Kuhamo nekaj minut, da se moka počasi zgosti skupaj z mlekom. Dodamo muškatni orešček in premešamo.
Del bešamela nalijemo v pekač, obložimo z bučkami, narahlo potresemo z baziliko in pokrijemo s pirinimi testeninami. Tako nadaljujemo, dokler ne porabimo sestavin (nam so nastale tri plasti bučk in dve plasti testenin); zadnja plast so testenine, ki jo prelijemo z bešamelom.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C dobre pol ure.
Medtem pripravimo solato: kuskus prelijemo z 2 dcl vrele vode in počakamo, da se napihne. Premešamo in prelijemo z eno žlico olja.
Zelenjavo narežemo na manjše kocke, začinimo po okusu, dodamo preostalo žlico olja in vmešamo kuskus. Dobro premešamo in pustimo v hladilniku do postrežbe, da se malo ohladi.