Bolonjska zelenjavna rižota
* od 10. meseca dalje
* brez glutena
* brez mlečnih izdelkov
* mesno - teletina
* brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 35 minutes mins
- RDEČA ČEBULA 1/2 srednje velike
- POR beli del, 1 manjši
- GOMOLJNA ZELENA 1/2 srednje velike
- KORENČEK 1 manjši
- ZELENA PAPRIKA 1 manjša
- OMEGA 3 OLJE 1 čajna žlička
- RIŽ 50 g
- MLETA TELETINA 100 g
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
- ORIGANO ščep
- BAZILIKA ščep
- MAJARON ščep
Na malo vode na hitro podušimo mleto meso, dodamo začimbe in na največjem ognju dušimo nekaj minut, da skoraj vsa voda izpari.
Dodajamo zelenjavo, najprej na drobno nasekljano čebulo, čez nekaj minut pa še preostalo narezano zelenjavo, neprestano mešamo. Nazadnje dodamo mezgo, nekajkrat premešamo in zalijemo z vodo, da je jed prekrita.
Pokrito kuhamo na majhnem ognju cca. 20 minut, nato dodamo opran riž in kuhamo, dokler se riž ne zmehča (cca. 10 minut).