Go Back

Bolonjska brezmesna omaka

* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • LEČA rjava ali črna, 5 zvrhanih jušnih žlic
  • CVETAČA naribana, 3-4 zvrhane jušne žlice
  • KORENČEK 1 srednje velik
  • ZELENA sušena, 1 čajna žlička
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • ČESEN 1 strok
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
  • RDEČA PAPRIKA sveža, 1 manjša
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • MAJARON ščep
  • ROŽMARIN ščep
  • BAZILIKA nekaj listkov
  • KUMINA ščep
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • LOVORJEV LIST 1
  • POPER mini ščep

Instructions
 

  • Lečo namočimo čez noč, pred kuhanjem pa dobro odcedimo in osušimo.
  • Olivno olje segrejemo in na njem na malem ognju dušimo čebulo, da se zmehča in postekleni; dodamo nasekljan strok česna in zeleno v prahu ter še lečo in naribano cvetačo. Nekaj časa pražimo, da cvetača rahlo porjavi, nato pa dodamo nariban korenček, narezano papriko in preostale začimbe ter paradižnikovo mezgo, še nekajkrat pomešamo, nato pa prilijemo 300 ml vode, ogenj zmanjšamo, pokrijemo in tako kuhamo pol ure. Občasno premešamo.
  • Postrežemo s poljubnimi testeninami in veganskim parmezanom - kvasnimi kosmiči.