Blitva z okusno čičeriko in kremnim rižem
* od 8. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
- BLITVA predhodno kuhana, 1 ogromna pest
- KORENČEK 1/2 srednjega
- ČEŠNJEV PARADIŽNIK 1 manjša pest
- ČIČERIKA predhodno kuhana, 1 jušna žlica
- RIŽ 40g
- ZELENA sušena, ščep
- BAZILIKA ščep
- OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
- SIRNI NAMAZ po želji, 1 čajna žlička
V posodi po navodilih skuhamo riž.
Medtem v drugi posodi z malo vode na hitro podušimo na tanke lističe narezano korenje, da se zmehča, dodamo narezane češnjeve paradižnike, začinimo in nekaj minut na majhnem ognju dušimo, da se zmehča.
Dodamo blitvo, čičeriko ter po želji in če je malček že dovolj star, tudi sirni namaz (ali kislo smetano/žličko skute/žličko navadnega jogurta, karkoli imamo pri roki).
Dodamo riž in olje.