Go Back

Bananini ponvičniki

* od 11. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes

Ingredients
  

  • BANANA zelo zrela, 1
  • RADENSKA cca. 1 dcl
  • NAVADNA MOKA 4-5 jušnih žlic
  • OLJE ZA PEKO

Instructions
 

  • Najprej zmiksamo banano čimbolj na gladko. Postopoma dodajamo radensko in mešamo, nato pa še moko. Masa bo srednje tekoča, kot za palačinke in se malo lepi na žlico.
  • Spečemo na segreti ponvi, ki smo jih rahlo namastili; z žlico zajemamo maso in oblikujemo manjše kupčke, ki jih potlačimo. Če delamo manjše ponvičnike, se bodo lepše obračali.
  • Počakamo, da se zapečejo na eni strani (delamo na srednjem ognju), šele nato obrnemo na drugo stran - da je spodnja plast pečena in jih lahko obrnemo, preverimo tako, da rahlo potresemo ponev; če se ponvičniki premaknejo, jih lahko obrnemo na drugo stran. Če pa se še držijo ponve, počakamo še minutko.
  • Postrežemo s poljubnim nadevom; mi smo pripravili jabolčno-hruškino čežano s cimetom.