POLNOZRNAT PIRIN ZDROB5-6 jušnih žlic (lahko tudi kakšen drug zdrob)
MLEKO2 dcl
PRESNI KAKAV2 čajni žlički
JAGODEnekaj kosov
DOMAČA JAGODNA MARMELADA1 jušna žlica (lahko tudi kupljeno)*
Instructions
Jagode narežemo na enako velike kose in položimo na spodnji del kozarca.
Nato najprej zavremo 2 dcl mleka in v njem zakuhamo zdrob (2-3 jušne žlice). Previdno naložimo do nekje 1/3 kozarca.
Preostalemu zdrobu dodamo kakav in premešamo ter naložimo v kozarec.
Posodo umijemo in damo 1 dcl vode, jagodno marmelado in na kose narezane jagode. Pokuhamo kot bi kuhali kompot in jagode pretlačimo, ko se zmehčajo. Če voda izpari, jo dolijemo še 0,5 dcl (sekupaj naj bo tekočine okoli 2 dcl) in dodamo 2-3 žlice zdroba. Skuhamo do mehkega in preložimo v kozarec.
Posujemo s kakavom in okrasimo z jagodo.
Notes
* Kupljene marmelade so ponavadi bolj sladke, zato jo dodajamo manj.