ŠKROBnajbolje tapiokin, lahko pa tudi koruzni, 1 zvrhana jušna žlica
KVASNI KOSMIČI2 čajni žlički
LIMONIN SOK1 čajna žlička
SOLščep
POPERpo okusu, mini ščep
ČESEN V PRAHUščep
OLIVNO OLJE(po želji), 1 čajna žlička
MLAČNA VODAče je treba
---
POLJUBEN NADEV za pizzo
Instructions
Kvas nadrobimo v cca 200 ml mlačne vode, ki smo jo rahlo sladkali. Počakamo 10 minut, da naraste in zmešamo skupaj z moko, soljo in olivnim oljem. Dobro pregnetemo v enotno in gladko testo. Premažemo z malo olja ali potresemo z moko, damo v posodo in jo pokrijemo s plastično folijo ali vlažno krpo. Pustimo, da naraste za 2x (približno dobro uro).
Medtem pripravimo sir - indjske oreščke (ki smo jih namakali čez noč) dobro odcedimo in zmešamo z vsemi navedenimi sestavinami. Dodamo malo mlačne vode in mešanico skuhamo v posodi, tako da ves čas mešamo in počakamo, da zavre. Takrat ogenj zmanjšamo na minimalno in med stalnim mešanjem kuhamo 2-3 minute. (V tem času postane mešanica gosta in kremna). Odstavimo in malo ohladimo.
Testo za pizzo pregnetemo in razvaljamo na poljubno debelino. Obložimo s paradižnikovo omako, veganskim sirom in poljubnim nadevom. (Mi smo uporabili origano in svežo baziliko).
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 250°C 15-20 minut oz do željene zlatorjave barve.