Domači čevap po orientalsko
Domači čevap po orientalsko, ki je nastal po navodilih našega sinka s pomočjo Jamieja. Tudi to se zgodi …
Domači čevap po orientalsko, ki je nastal po navodilih našega sinka s pomočjo Jamieja. Tudi to se zgodi …
Danes bomo govorili o temi, ki verjamem, da nam je vsem zelo dobro poznana- “izbirčen otrok“. Verjetno se spomniš izštevanja žlic, ki so letele proti ustom kakšnega tvojega sorojenca (ker predvidevam, da se noben ne spomni izkušenj iz tako zgodnega otroštva, čeprav so pri verjetno letele tudi proti tvojim ustom). Ali pa neskončno sedenje za […]
Draga mama, dragi ati, dragi starši in še kdo, tale objava ne bo običajna objava nasvetov, ampak je pogovor s tabo, z vama, z vsemi vami, ki se srečujete z izzivi hranjenja. Čeprav sem sama podmazana s 1001 nasvetom, prebrala sem ogromno gradiva, predelala nešteto spletnih vsebin, sem se tudi sama znašla pred izzivom hranjenja. […]
Večkrat smo že uporabili to krasno stročnico – čičeriko, v različnih jedeh, tudi v kombinaciji s piščancem: Čičerikina enolončnica s piščancem in rižem Bučno čičerikin kari Piščanec s čičeriko v čebulni omaki in kuskus Tokrat sem pripravila domače puranje stegno, obogateno z miljon dišečimi začimbami, skupaj s čičeriko, ki se je namakala čez noč […]
Ovseni medenjaki so tiste sorte piškotkov, ki so dobri tako topli kot hladni. S spremembo temperature se jim spremeni tekstura, ki gre od toplih, bolj mehkih in žvečljivih do hladnih, ki so zunaj hrustljavi, znotraj pa mehki. Ti ovseni medenjaki so pravzaprav tako dobro uspeli, da se še hladijo, ko že pišem recept, ker sem […]
To so tisti preprosti piškotki, ko si rečeš, ok, samo enega bom. Dobro, ampak res samo še enega. Prav, pa naj bo, samo še enega, da bodo trije. In potem jih izgine pol pekača, kot bi mignil. 😀 Priporočam, so res enostavni za pripravo; navadno maslo lahko nadomestimo s kokosovim, bodo pa v tem primeru […]
Če ste si že kdaj pripravljali lečo z rižem, potem verjetno veste, da če ne dodamo pravih začimb (v pravih količinah), zna biti ta jed precej pusta in skoraj žagovinasta. Če pa se poigramo z okusi, dobimo vznemirljivo jed, polno okusov, pravilno skombiniramo: žitarice+stročnice, ki ji piko na i daje dišeča mešanica začimb. Tokrat sem […]
Bananin kruh je v naši kuhinji že prava stalnica; če nas redno spremljate, potem veste, da smo ga pripravili že v nešteto različicah (z borovnicami, jabolki, marelicami, lešniki, prelitega, …) In kot ugotavljam, se bananin kruh najboljše obnese v veganski verziji, saj ni tako puhast, ker nima jajc, ampak bolj lepljiv in se tisti bananin […]
Pljučna pečenka iz Ekodarja je ekološki kos govedine krasnega okusa, izredno mehek in poln železa, zato sem jo izbrala te dni, ko sta otroka bolj slabotna zaradi trajajočih prehladov in nahodov in šeste otroške bolezni in kaj še vem česa. Za še dodaten boost vitaminov in mineralov sem dodala svež brokoli od moje priljubljene kmetice […]
Polpetki so pri nas nastali že v vseh mogočih oblikah, naj osvežimo spomin: bučkini polpetki s polento in lososom: https://boobeefoodee.si/buckini-paprika-polpeti-s-poletno-polento-in-lososom/ krompirjevi polpetki, polnjeni s špinačo: https://boobeefoodee.si/krompirjevo-korenckovi-polpeti-brokoli-in-korencek-ter-skledica-solate/ hrustljavi grahovi polpetki: https://boobeefoodee.si/hrustljavi-grahovi-polpetki/ Za kosilo za mojo enoletnico sem želela pripraviti polnovreden obrok – kombinacija naribanih bučk (dobro odcejenih), razžvrkljanega jajca in nekaj žličk pirinih drobtin ter brokolijevega pireja s cvetačo […]