1 min read    
	Veganska limonina pita z malinami

Veganska limonina pita z malinami
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- za testo
 - DATELJNI 15 kosov
 - INDIJSKI OREŠČKI 100 g
 
krema
- RIŽEVO-KOKOSOVO MLEKO 200 ml
 - KROMPIRJEV ŠKROB 1,5-2 zvrhani jušni žlici
 - MELISIN SIRUP 4-5 jušnih žlic* (opombe spodaj)
 - LIMONIN SOK 2 stisnjeni sveži limoni
 
za nadev
- MALINE zamrznjene, 1 velika pest*
 - TEMNA ČOKOLADA naribana, 1 jušna žlička
 
Instructions
- Indijske oreščke namočimo čez noč ali vsaj nekaj ur pred uporabo.
 - Zmiksamo jih skupaj z dateljni v homogeno maso, ki jo pritisnemo na model, obložen s peki papirjem. Za lažjo obdelavo si pomagamo z rahlo navlaženimi rokami, tako bo najlažje.
 - Pustimo v hladilniku 10 minut, da se rahlo strdi.
 - Limoni ožamemo.
 - Skuhamo kremo - od hladnega riževega mleka vzamemo 5-6 jušnih žlic in jih razmešamo s škrobom.
 - Preostanek mleka zavremo skupaj z melisinim sirupom; ogenj zmanjšamo in v mleko z metlico vmešamo škrob. Ves čas mešamo, da se omaka zgosti. Na koncu primešamo limonin sok.
 - Odstavimo in zlijemo na testo.
 - Obložimo z malinami in čez naribamo čokolado. Počakamo, da se ohladi in postrežemo.
 
Notes
* Lahko nadomestimo s katerikoli drugim sladilom; sama sem se poslužila tega, ker sem v zanosu deževnega popoldneva in želji po sladkem, spregledala, da ni sladkorja in sem zato poskusila s sirupom, ki je bil ravno pri roki. 🙂
* Lahko uporabimo poljubno sadje - banane (v tem primeru kremo manj sladkamo), gozdne sadeže (sladkamo malo bolj, ker so bolj kisli), nektarine, breskve, marelice, borovnice, hruške, kivi, itd.
* Lahko uporabimo poljubno sadje - banane (v tem primeru kremo manj sladkamo), gozdne sadeže (sladkamo malo bolj, ker so bolj kisli), nektarine, breskve, marelice, borovnice, hruške, kivi, itd.



