1. Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine; lahko z nožem ali mandolino. Dobro osušimo.
2. Čebulo in por drobno nasekljamo, korenje olupimo in narežemo na manjše koščke.
3. V ponev damo malo olja in popražimo por, čebulo in narezano korenje ter zelenje začimbe: sušen peteršilj, origano in baziliko. Prilijemo malo vode in dušimo nekaj minut. Ko je por zmehčan, odstavimo in damo v drugo posodo.
4. V ponev, v kateri smo dušili zelenjavo), damo malo olja (2-3 jušne žlice) in 2 deci vode ter narezinjen krompir. Počasi segrevamo in nekajkrat premešam. Pokrijemo in kuhamo 15-20 minut, občasno premešamo. Lahko rahlo posolimo. Na koncu primešamo porovo mešanico.
5. Medtem, ko se krompir kuha/peče, pripravimo močnato mešanico -zmešamo moko, mleko in vodo z začimbami.
6. Pečico ogrejemo na 200°C.
7. V pekač damo peki papir, nanj stresemo krompirjevo jed, vlijemo močnato mešanico in previdno premešamo.
8. Po vrhu naribamo sir in pečemo 20-25minut.