
Solata iz rdeče pese in fete
S prelivom iz jagodne mete, z malce zelene paprike za barvo in hrustljavost, z nekaj kapljicami domačega oljčnega olja in jabolčnim kisom ter tankimi rezinicami čebulice. Popolna solata, ki ustreže še tako zahtevnim jedcem; prija kot samostojna jed ali pa priloga nedeljskemu kosilo, prav tako pa si jo lahko z užitkom privoščimo za večerjo.
Kot zanimivost – pred časom sem imela večje količine rdeče pese in ker je nismo uspeli toliko porabiti, sem kar celo skuhala in ohlajeno narezala na večje kose in dala v plastične posode ter zamrznila. Pesa se je odlično obdržala, nič ni “zdrizasta” po odtajevanju in res polnega okusa, nič po vodi ali ledu.
Dober tek!

Solata iz rdeče pese in fete
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes mins
Total Time 5 minutes mins
Servings 3
Ingredients
- RDEČA PESA predhodno kuhana, 3 večje
- FETA 100 g
- ČEBULA nekaj rezinic
- ZELENA PAPRIKA 1/2 večje
- META jagodna (lahko tudi navadna), nekaj listkov
- OLJČNO OLJE 1 jušna žlica
- GROBA MORSKA SOL ščep
- JABOLČNI KIS 1 čajna žlička
Instructions
- Rdečo peso skuhamo in narežemo na enako velike kose. Nanjo nadrobimo feto, dodamo papriko in čebulo.
- Za preliv v terilniku pretlačimo meto (tako da res razvije polnost okusa po jagodah), dodamo sol, olje in kis in pretlačimo v preliv. Dodamo nekaj žličk vode in prelijemo solato.