
Porova juha s korenčkom, rižem in mesnimi kroglicami
Odlična jed, primerna za uvajanje rdečega mesa in kombinacij pestrih zelenjavnih sestavin, s skrbno izbranimi začimbami, ki pritičejo taki slastni juhici. Izbrala sem ekološko goveje meso Ekodar.
Porova juha s korenčkom, rižem in mesnimi kroglicami
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Ingredients
- za 1 dojenčka:
- VODA, 300 ml
- EKO MLETO GOVEJE MESO, 30 g
- KORENČEK, 1 manjši
- RIŽ, 50 g
- POR, 1 manjši košček, velikosti 5×3 cm
- ČESEN, 1 manjši košček
- TIMIJAN, ščep
- BAZILIKA, 2 lista
- PETERŠILJ, 4 listki
- OLJE HOLLE, 1 čajna žlička
Instructions
- V vodo narežemo por in korenček, dodamo začimbe in česen. Kuhamo 10 minut.
- Po tem času v vodo damo riž in mesne kroglice (pripravimo tako, da od mesa trgamo manjše kose in z rokami oblikujemo v kroglice).
- Kuhamo še 12 minut.
- Jed primerno ohladimo in prelijemo z oljem ter okrasimo s peteršiljem.
- Če otrok še ne je koščkov, jed spasiramo.
Notes
GLUTEN: ne[br]MLEČNI IZDELKI: ne[br]JAJCA: ne[br]MESO: da[br]SOJA: ne[br]OREŠČKI: ne[br]PALMINA MAŠČOBA: ne