
Ponarejeni segedin
Ponarejeni segedin je pravzaprav zelo zabavna zimska jed. Kislo zelje ji da tisti pravi pridih, poleg tega je izredno zdravo zaradi postopka fermentacije. Lokalno, sveže, sezonsko, domače – kaj več bi si lahko še želeli? 🙂
Tokrat se mi je mudilo, zato sem pripravila zelo brzinsko različico z mletim mesom in proseno kašo. In krasno se ujameta, dišeča čudovita kombinacija in ta ponarejeni segedin bo še večkrat na našem jedilniku.
Ponarejeni segedin
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 3
Ingredients
- za 3 osebe:
- MLETO MESO, 150 g
- KISLO ZELJE, 500 g
- PROSENA KAŠA, suha, 75 g
- RDEČA ČEBULA, 1 manjša
- ČESEN, 1 strok
- KUMINA, ščep
- MAJARON, ščep
- LOVORJEV LIST, 1-2
- POPER, ščep
- GOSTA PARADIŽNIKOVA OMAKA, 100 ml
- DOMAČA VEGETA, 1 zvrhana čajna žlička
- REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
Instructions
- Olje segrejemo in na njem zarumenimo nasekljano čebulo. Dodamo strt česen in meso, ki ga dobro premešamo in mešamo, dokler ne porjavi.
- Primešamo kislo zelje, dodamo začimbe, vegeto in prelijemo z 300 ml vode. Dodamo paradižnikovo omako, premešamo in pokrijemo.
- Kuhamo na majhnem ognju dobre pol ure.
- min pred koncem vmešamo proseno kašo in kuhamo do mehkega.
Notes
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno – govedina * brez jajc