Granola Čokoleko
1 min read

Granola Čokoleko

Granola Čokolelo je nekaj najboljšega, kar boste kdajkoli jedli na področju granol oz. hrustljavih domačih kosmičevih mešanic. Resnično. Ime Čokoleko je nastalo iz kombinacije čokoladnih koščkov in popečenih lešnikov, posutih čez kakavove kosmiče in povezanih s kokosovim oljem. Om nom nom, njami. 
Paše h poljubnemu toplemu mleku, da se čokoladni koščki lahko raztopijo, če želite pa hrustljavost, predlagam mrzel napitek, kefir ali jogurt. Ali pa si jo napakirate v šktalico in nesete za popoldanski snack na igrišče ali v službo. 
Fajn je tudi, ker jo lahko pripravite vnaprej in jo imate kar nekaj mesecev hranjeno v zaprti posodi. 

granola nutela 1 granola nutela 2 granola nutela 3 granola nutela 4 granola nutela

Granola Čokoleko
 
Author: Klavdija
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • za manjši pekač granole:
  • MEŠANI KOSMIČI (pirini, rženi, ovseni, amarant, … ), 300 g
  • KOKOSOVO OLJE COBIO MALATIA, 3-4 jušne žlice
  • PRAVI KAKAV, 2-3 zvrhane jušne žlice
  • LEŠNIKI, grobo nasekljani, 50 g
  • VANILIJA, v prahu, 3 zvrhane čajne žličke
  • TEMNA ČOKOLADA, 2 rebri
  • BELA ČOKOLADA, 2 rebri
Instructions
  1. Vse sestavine, razen čokolade, zmešamo v posodi in vsujemo v manjši pekač.
  2. Pečemo v pečici na 180°C 20 minut, po tem času ugasnemo in pustimo še nekaj ur v pečici, da se granola malo posuši.
  3. V ohlajeno dodamo nasekljano čokolado in preložimo v posodo s tesnim pokrovom.
 
Notes
* od 12. meseca dalje[br]* z glutenom[br]* brez mlečnih izdelkov[br]* lakto-vegetarijansko[br]* brez jajc

 

 

 

Dodaj odgovor