Grahov golaž po grško
Slasten, minimalno sladkast, s super in natančno izbranimi začimbami, ki so povzročile eksplozijo okusa v ustih. Pripravljen pa tako hitro, da je izvrstna priložnost za kakšno večerjo, ko pridemo utrujeni s potepanja. 😉
Feto lahko tudi izpustite, čeprav je bila dobrodošla, rahlo kisla protiutež sladkastemu grahu in jagodni meti, odlična kombinacija. To bo še velikokrat na našem jedilniku.
 
 
 
 

Grahov golaž po grško
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- RDEČA ČEBULA 1/2 manjše
 - ČESEN 1 manjši strok
 - GRAH svež ali zamrznjen, 250 g*
 - PARADIŽNIKOVI PELATI konzerva, 200 g
 - FETA 100 g
 - OLJČNO OLJE 1 jušna žlica
 - META 1 manjši šopek
 - BAZILIKA sveža nekaj listkov ali sušena, 1 večji ščep
 - ORIGANO 1 večji ščep
 - CIMET 1 manjši ščep
 - MUŠKATNI OREŠČEK 1 manjši ščep
 - LOVORJEV LIST 1 manjši
 - RDEČA PAPRIKA sušena, 1 večji ščep
 
Instructions
- Olje segrejemo in na njem zarumenimo čebulo, nato pa dodamo stisnjen česen; takoj ko zadiši, dodamo v jed grah, dobro premešamo, nato pa zalijemo s pelati ter jih na grobo pretlačimo z vilico.
 - Dodamo vse začimbe in pokrijemo, da se golaž počasi kuhlja na srednjem ognju.
 - Preden postrežemo, na golaž nadrobimo feto in okrasimo s svežo meto.
 
Notes
* Če uporabite grah iz pločevinke, ga dodajte v golaž proti koncu kuhanja, ker bo drugače preveč razpadel.
* Zraven golaža paše rezina koruznega kruha.
* Zraven golaža paše rezina koruznega kruha.
