Dišeče palačinke iz ajdove kaše
1 min read

Dišeče palačinke iz ajdove kaše

Palačinke iz ajdove kaše so res odličen način, kako lahko porabiš ostanke kuhane ajdove kaše, hkrati pa poskusiš tudi z uvajanjem jajca, oz. jajčnega rumenjaka. Če uvajaš po BLW metodi, so super izbira, saj jih bo tvoj mali gurman enostavno prijel v rokice in tako občutil tudi teksturo. So brez glutena, lahko prebavljive in polne hranilnih snovi. Brez skrbi, ta recept je tako enostaven, da ga lahko pripraviš celo z eno roko – drugo pa uporabiš za lovljenje dojenčka po kuhinji. 😄

Palačinke iz ajdove kaše

VEGETARIJANSKI

BREZ GLUTENA

OD 6 MESECA STAROSTI 

ČAS PRIPRAVE: 5 MIN

ČAS PEKE: 5 MIN

TEŽAVNOST: 1/3 

KAJ POTREBUJEM

  • 4 žlice ajdove kaše
  • 1 jajce ali samo jajčni rumenjak
  • 100 ml mleka (rastlinsko, materino ali AM)
  • 1 žlička kokosovega masla in še nekaj za peko

KAKO TO GRE

  1. Skuhaj ajdovo kašo po navodilih na embalaži. 
  2. Kašo zblendaj, da dobiš gladko maso.
  3. V skledi zmiksaj zblendano ajdovo kašo, jajce in mleko po izbiri ter dobro premešaj, da dobiš enotno maso, na koncu dodaj še žličko kokosovega olja. Po želji dodaj tudi malo cimeta.
  4. V ponvi segrej malenkost kokosovega olja in speci za žlico velike zlato rjave palačinke. 
  5. Postrezi toplo s poljubnim sadjem ali marmelado brez sladkorja.