Vegi tatarc (tatarski namaz)
1 min read

Vegi tatarc (tatarski namaz)

Že eno leto si sem si ga želela pripraviti; rada imam sicer tudi navadnega klasičnega, ampak mi niso nikjer več všeč, zato sem prenehala že pred časom z iskanjem in se odločila za “imitacijo”, pripravljeno iz vegetarijanskih sestavin, kajti po nekaj poizkusih, se je potem, ko sem dodala majonezo, to izkazalo za dobro rešitev k večji mazljivosti in kremnosti samega namaza. Glede na to, da je v namazu le ena čajna žlička, niti ni tako kalorična, poleg tega pa gre za namaz, ki ga pripravimo ob posebnih priložnostih. Super pa je, ker je res hitro pripravljen in zato priročen tudi za nenapovedane goste. Otrok ga je stestiral in mu je bil mogoče malce premočen okus, ko sem ga malo “razredčila” s kislo smetano in na tanko namazala, je pa malica kar hitro zmanjkala. 🙂

vegi tatarc1 vegi tatarc2 vegi tatarc3

Vegi tatarc (tatarski namaz)
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 5
KAJ POTREBUJEM
  • VLOŽENI SUŠENI PARADIŽNIKI, v olju in česnu, 100 g (tehtano brez olja)
  • KAPRE, 1 jušna žlica (cca. 10 kaper)
  • MAJONEZA, 1 čajna žlička
  • GORČICA, 2 čajni žlički
  • POPER, ščep
  • RDEČA PAPRIKA, v prahu, 1 zravnana čajna žlička
  • ZELENA PAPRIKA, manjši košček, 5x2cm
  • BALZAMIČNI KIS, 1 čajna žlička
  • ČEBULA, manjši košček oz. 3 rezinice
  • KISLA KUMARICA, 1 manjša (5 dolžina x 1cm premera širina)
KAKO TO GRE
  1. Vse sestavine damo v sekljalnik in miksamo do gladkega. Poskusimo in po svojem okusu dodamo še katero od omenjenih sestavin - nekaterim je bolj všeč okus po gorčici, drugim po česnu, tretjim po papriki.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez glutena * ovo-lakto vegetarijansko * z mlečnimi izdelki * z jajci

 

Dodaj odgovor