Vegi pasulj
1 min read

Vegi pasulj

Največkrat slišimo in vsi poznamo izraz “preprosto kot pasulj”, zato smo tudi mi včeraj v rahlem pomanjkanju časa pripravili hitro vegi različico, ki je dobra tudi pogreta naslednji dan, okuse ji lahko poljubno spreminjamo, če pa je na vrsti mesni dan, ga lahko obogatimo s kuhano teletino/govedino ali kakšno ekološko klobaso. Sicer je pa že sam po sebi dovolj bogat in polnega okusa, da dodatkov sploh nismo potrebovali.

vegi pasulj
vegi pasulj1

Vegi pasulj

* od 8. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • POR beli del, en manjši kos
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • ČESEN 1 strok
  • BELI FIŽOL vložen, 200 g
  • PARADIŽNIK svež, 1 večji (ali paradižnikova omaka)
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA bio, brez dodatkov, 1 jušna žlica
  • KORENČEK 1 večji
  • RUMENA PAPRIKA sveža, 1 manjši kos
  • RDEČA PAPRIKA sušena, ščep
  • MAJARON ščep
  • TIMIJAN ščep
  • KUMINA ščep
  • LOVORJEV LIST 1

Instructions
 

  • Na malo vode (toliko, da prekrije dno) podušimo nasekljano čebulo, por in česen; ko skoraj vsa voda izpari in se čebula zmehča (3-4 minute), dodamo korenček in papriko ter narezan paradižnik. Premešamo in začinimo ter dodamo lovorjev list.
  • Nekaj minut pustimo, da se duši v lastnem soku, na to pa dodamo mezgo in cca. 2 dcl vode ter dobro premešamo.
  • Pokrijemo ter pustimo 15 minut, da se počasi kuhlja, občasno premešamo.
  • Po tem času vsujemo k jedi odcejen fižol, ponovno premešamo in pokrijemo; tako pustimo še 10 minut.
  • Postrežemo s kosom pirinega polnozrnatega kruha.

Dodaj odgovor