1 min read
Veganski sirovi makarončki (Mac’n’Cheese)
Veganski sirovi makarončki (Mac'n'Cheese)
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- POLJUBNE TESTENINE bolj drobne, 300 g
- INDIJSKI OREŠČKI namočeni čez noč, 50 g
- SLADKI KROMPIR 200 g* (opombe spodaj)
- KORENČEK 30 g
- ČEBULA 30 g
- KVASNI KOSMIČI 1 zvrhana jušna žlica
- RIŽEVO MLEKO 30 ml oz. po potrebi tudi več
- LIMONIN SOK par kapljic
- ČESEN 1/2 malega stroka
- ZELENJAVNA JUŠNA KOCKA 1/3
- POPER ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
- OLJE 1 jušna žlica
- DROBTINE 2 jušni žlici
Instructions
- Indijske oreščke odcedimo in posušimo.
- Krompir, čebulo in korenček narežemo na majhne koščke in skuhamo skupaj s kocko v 300 ml vode.
- Kuhano zelenjavo odcedimo, vodo pa prihranimo.
- Ko se zelenjava malo ohladi, jo skupaj z indijskimi oreščki damo v sekljalnik ali blender. Dodamo začimbe, kvasne kosmiče, limonin sok in riževo mleko; česen pa stisnemo. Miksamo do gladke mase, nato pa počasi dolivamo zelenjavno vodo, dokler ne porabimo vse - raje dodajamo malo po malo, da ne bo omaka preredka, ampak gosta in kremna; če se nam po porabljeni zelenjavni vodi še vedno zdi pregosto, postopoma dodajamo še malo riževega mleka.
- Posebej skuhamo testenine in prelijemo z omako.
- V ponvi segrejemo malo rastlinskega olja in primešamo drobtine; premešamo in v minuti popražimo do zlatorjave barve.
Notes
* Jed lahko pripravimo tudi z navadnim krompirjem in korenčkom; v tem primeru uporabimo približno 150 g krompirja in 50 g korenčka.