1 min read

Veganske polnjene paprike

filane paprike1filane paprike3filane paprike2

Veganske polnjene paprike

* od 10. meseca dalje * z glutenom * vegansko * brez mlečnih izdelkov * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • PAPRIKA 3 kosi, poljubne vrste
  • RIŽ suh, okroglozrnat, 100 g
  • MEŠANE STROČNICE in ŽITA predhodno skuhane, 100 g
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA 100 ml
  • ČEBULA 1/2 večje
  • MAJARON ščep
  • ORIGANO ščep
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • ---
  • KROMPIR 2-3 večji
  • PETERŠILJ nasekljan
  • - poljubno: KISLA SMETANA 1 čajna žlička

Instructions
 

  • V posodo damo stročnice, prilijemo cca. 3 dcl vode, zavremo.
  • Ogenj zmanjšamo in zakuhamo riž. Kuhamo, dokler se ne zmehča, občasno premešamo in spremljamo, ali je še potrebno dodati vodo.
  • Ko je kuhano, nastane malo gostejša kaša; počakamo, da se malo ohladi.
  • Paprikam odrežemo vrhove s pecljem vred, odstranimo semenke in paprike previdno napolnimo z maso ter pokrijemo nazaj z vrhovi.
  • V posodo damo malo vode in nasekljano čebulo, začinimo z majaronom in origanom; nekaj časa dušimo, da se čebula zmehča.
  • Prilijemo paradižnikovo omako in dodamo paprike, ki jih poležemo eno poleg druge.
  • Kuhamo pokrito na majhnem ognju, po cca. 15 minutah jih obrnemo, da je še druga polovica v omaki in so celotne skuhane, da se tako napojijo omake.
  • Med tem časom v drugi posodi skuhamo krompir in ga postrežemo kot prilogo; prija kar v oblicah s peteršiljem, lahko pa seveda pripravimo praženega ali kot pire.

Dodaj odgovor