1 min read
Veganske palačinke z dušenimi jabolki
Veganske palačinke z dušenimi jabolki
* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- RIŽEVO MLEKO 3 dcl
- OVSENA KAŠA zmes ovsenih, pirinih in ajdovih kosmičev z lanenimi semeni, 3 zvrhane jušne žlice*
- POLNOZRNATA PIRINA MOKA 7-10 jušnih žlic
- VANILIJEV SLADKOR 8 g
- VINSKI KAMEN 1 zravnana čajna žlička
- REPIČNO OLJE
za nadev
- poljubno
- Uporabili smo dušena jabolka s cimetom na malo vode smo podušili jabolka in dodali cimet ter domačo grozdno marmelado.
Instructions
- Sestavine, razen olja, zmešamo v srednje gosto do rahlo redko zmes; podobno kot za navadne palačinke; masa bo rahlo redkejša, ker nima veziva - jajca.
- Če je pregosta (odvisno, koliko moke vpije mleko), dodamo mleko in če je preredka, postopoma dodajamo moko.
- Olje segrejemo (uporabimo zelo malo in ga na tanko premažemo s čopičem po ponvi; pred pečenjem vsake palačinke posebej) in spečemo tanke palačinke; na vsaki strani 1-2 minuti, odvisno od debeline.
Notes
* Uporabimo lahko katerokoli kašo; lahko zmeljemo navadne ovsene kosmiče ali katere druge. Prav tako lahko uporabimo kašico, ki nam ostane, če si pripravljamo ovseno mleko doma. Pomembno je le, da je suha oz. čim manj mokra.
* Ker je bila uporabljena polnozrnata moka, se palačinke niso tako dobro držale skupaj, kot bi se, če bi uporabili navadno (pirino) moko.
Pri obračanju je potrebno nekaj spretnosti in previdnosti, da se nam ne natrgajo.
* Ker je bila uporabljena polnozrnata moka, se palačinke niso tako dobro držale skupaj, kot bi se, če bi uporabili navadno (pirino) moko.
Pri obračanju je potrebno nekaj spretnosti in previdnosti, da se nam ne natrgajo.